Jste v hubnoucím módu nebo se jenom snažíte udržet se fit? Pak je vaší denní snídaní jistě ovesná koše. A důvodům rozumíme. Ovesné vločky jsou totiž označovány za hotový zázrak. Proč se jim říká dokonalá zdravá surovina? Co přináší lidskému tělu a proč i nadále pokračovat v konzumaci vloček na sto různých způsobů?
Ohromný zdroj energie
Snídaně by měla být nejvýživnějším jídlem dne. A ostatně by se mělo jednat i o největší jídlo dne. Ne nadarmo se říká, že snídej sám, o oběd se poděl s přítelem a večeři dej nepříteli. Když si k snídani dopřejete ovesné vločky, dočkáte se obrovského příjmu energie, která je navíc složená z vitamínů, antioxidantů a komplexních sacharidů.
Ovesné vločky se také označují za předtréninkové jídlo čili se ovesná kaše doporučuje jíst před náročnými výkony.
Pro bezproblémové zažívání
Pokud vám dělá problém chod trávicího systému, neměli byste na ovesné vločky zapomínat. Lepší zažívání – to je totiž další věc, kterou vám slibují. Je sice pravdou, že v posledních letech se na internetu objevily informace sdělující opak, ale podle odborníků stále zůstává pravdou, že ovesné vločky dokážou nejen problémové zažívání napravit, ale i předcházet vniku rakoviny tlustého střeva.
Mladistvý vzhled jako mávnutím kouzelného proutku
Mimochodem, věděli jste, že ovesné vločky slibují také mladistvý vzhled prakticky každému člověku? Obsahují totiž látky, které pokožka a pleť milují. K nim patří mangan, vápník, také draslík, zinek nebo vápník. Samozřejmostí je i hodně bílkovin a nenasycených mastných kyselin.
Zejména pokud máte věčně unavenou pleť, ovesné vločky byste neměli vyhodit ze svého jídelníčku. Spíše naopak – své místo v jídelníčku mají.
Pro pevné zdraví
Nejen zkrášlující vlastnosti, ale i pevné zdraví – to slibují ovesné vločky. Odborníci doporučují, že jíst by se měly pravidelně několikrát denně, čímž se sníží hladina špatného cholesterolu v krvi i riziko srdečních chorob.